La Puttanesca… e una poesia

Ho un amico… no, un fratello… poeta… no, comico… no, attore…giullare…
un artista, ecco… facciamo prima! 

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La Puttanesca… la sappiamo fare tutti, o no?
Pomodori, olive, capperi, un’acciughina… tutto saltato con aglio e olio…
ecco la poesi…cetta di Gaetano…

Masterchef a modo mio

Quanno tieni chella famme ’nu poco veziusa,
preparate ’nu piatto sfiziusiello,
linguine olive e chiapparielle.
150 gramm ’e linguine ’e Gragnano,
chelle toste e belle,
come dire: tieni l’arte e mettila da parte.
’Na bella pentola cu’ l’acqua già salata ’ncopp ’o ffuoco,
e ’a fai vollere in disparte.
Po’ piglia ’na tiella, e con giusto dosare cominciala a riempire,
cu’ ’na combinazione quint’essenza d’a creazione.
’O poche d’uoglio, quanto basta, cu’ ’na capa d’aglio d’e terre noste
e lentamente fai dorare.
Po’ tutt’assieme, ben dosate, olive nere di Gaeta, ovviamente snocciolate,
e chiapparielli magici di Pantelleria cu’ dòje alice sott’uoglio e salate.
Sempe cu’ ’a fiamma piccerella, aspetta che l’alice se so’ squagliate
e vottace dìnto ’na mànata ’e pummarulelle doce doce e falle scarfa’…
una a una s’anna schiatta’, accussì ca esce chella cremina, che poi, quann’è ‘mpastata, è buona, è bella.
È dint’ a ’stu mumento, che cu’ ’o furchettone
prelevi le linguine che hai buttato primma dint’ ’o pentolone,
’e ffai ‘ncuntrà dint’ ’a tiella cu’ l’olive e i chiapparielle.
M’arraccumanno: è importante piglia’ ’nu poco d’acqua che volle
e vualà, mantecatélle!
Assaggia! È vietata ’a pasta molla!
Stuta ’a fiamma e ammischia tutte cose cu’ ’nu poco ’e petrusino,
ca primma hai tagliato fino fino.
Si nun ce stanno problemi di carattere anale, pure ’nu poco ’e peperoncino nun ce sta male.
A questo punto votta tutte cose dint’ ’o piatto,
e cu’ ’na furchetta e ’nu bicchiere ’e vino a tavola t’assiette.
Respira, comme primma cosa, stu profumo ’e paraviso,
e po’, senza pudore, cu’ ’na bella furchettata accummincia a fa’ l’ammore.
Maronna! Quant’è buono ‘o primm voccone,
ma ’o second e ’o terzo so’ arte e passione …
’nu sursille ’e vino fresco,
e t’arricrei cu’ ’e linguine a’puttanesca.
Quanno hè fatto l’ultima ’mpizzata,
con un profondo senso di arricreamento, soddisfazione e rispetto,
senza pietà, c’ ’o pane cafone, te fai la mitica scarpetta,
e terminando l’inforchettamento, pienze:
“ ’A prossima vota provo cu’ ’e spaghette!”
Nun ce sta nient’ ‘a fa’. La vita va vissuta soltanto e solamente per amore, amore e basta!
Sempre!
Pure quanno te fai ’nu fetente ’e piatto ’e pasta!

gaetano
Gaetano Ferrara

e questa è la mia Puttanesca

puttanesca4

 

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2 commenti Aggiungi il tuo

  1. pikaciccio ha detto:

    la cucina è poesia …..

    Mi piace

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